Blog

Hoe kies ik foto's voor op mijn website?

Je bent bezig met je website en begint met het uitzoeken van de foto’s die je gaat gebruiken. Welke afbeeldingen kan je wel gebruiken en welke juist niet? Waar moet je op letten bij het uitkiezen van foto’s?

 

Dat zijn dingen die ik je in dit blog ga vertellen!

 

Veel leesplezier 🙂

Hoe kom ik aan bruikbare foto's?

Er zijn verschillende manieren om aan foto’s te komen, maar hoe weet je of deze foto’s ook bruikbaar zijn voor op de website?

Hieronder deel ik 3 manieren om aan goede foto’s te komen.

Optie 1

Doe het zelf!

Als startende ondernemer heb je vaak geen budget voor bijvoorbeeld een fotoshoot of je hebt het er gewoon niet voor over, dat kan ook natuurlijk. 

Maar ook zelf met je mobiele telefoon of camera kun je prima bruikbare foto’s maken, die je zowel op de website als op je social media kunt gebruiken. 

Selfies maak je waarschijnlijk al vaak zat, dus waarom zou je ze niet gebruiken?

Optie 2

Besteed het uit!

Waarom zou je alles zelf willen doen? Op instagram en dergelijke vind je talloze getalenteerde ondernemers die je voor een mooie prijs kunnen helpen met mooie, herkenbare, eigen foto’s. Het grote voordeel van zelf maken of laten maken is dat het persoonlijk is. 

Jouw klanten zien wie jij bent en ontwikkelen daardoor een gunfactor en geloof mij…. die gunfactor wil je hebben!

Optie 3

Stockfoto’s

Als optie 1 & 2 jou niet helemaal aanspreken, kun je ook prima een stockfoto gebruiken.

De truc is om slim en gericht te zoeken (hier moet je handigheid in vinden) Bedenk daarom eerst wat je wilt, een afbeelding of illustratie? Welke style?  

Als je weet wat je wilt is het tijd om te gaan zoeken. Websites zoals istockphoto.com bieden heel veel afbeeldingen aan. 

Waar moet ik op letten tijdens het uploaden van foto's?

Wanneer is een foto bruikbaar & wanneer heeft een foto nog wat aanpassingen nodig?

Tip 1

Formaat van de foto

Om de website snel te laten werken is het belangrijk dat foto’s niet groter zijn dan 500×500 px. Af en toe een afbeeldingen die iets groter is (max 1000 px) zal niet schadelijk zijn voor de website. 

Maar hoe kleiner de afbeeldingen, hoe sneller de website zal werken!

%

Vindbaarheid

%

SNelheid

Tip 2

Copyrights

Helaas kan je niet zomaar elke foto van internet afplukken. Op veel afbeeldingen zitten copyrights. Dit houdt in dat je zulke afbeeldingen niet zonder toestemming mag gebruiken op jouw eigen platform. 

Stock foto’s zijn copyright vrij. Als je geen zin hebt om zelf creatief aan de slag te gaan met foto’s maken, dan kan je een kijkje nemen op websites met stock foto’s zoals istockphoto.com 

Diensten

Wat kan ik voor jou doen?

Van websites maken tot E-Books ontwerpen, ik doe het allemaal! Wil jij iets laten maken of ontwerpen, maar zie je het niet vermeld staan op mijn website? Neem dan even contact met me op. Samen kunnen we hele mooie dingen maken!

Website

Een website maken of re-designen

Webshop

Een webshop toevoegen aan een bestaande of nieuwe website.

Canva

Een E-Book, werkboek of andere documenten mooi opmaken.

Social media

Social media templates ontwerpen

Kind words

Ilse weet wat ze doet, wanneer ze je helpt met een (nieuwe) website. Ze biedt oplossingen en steun wanneer nodig. Ook heel fijn, want zelf ben ik niet echt handig of geduldig. op dit gebied. Ik wilde vooral met mijn expertise bezig kunnen zijn (interieurs ontwerpen) Ieder zijn vak! Ze heeft me heel goed geholpen en bijgestaan bij het mooi en goed maken van mijn website. Ik ben heel blij met mijn resultaat. En nu de website live staat, heb ik nog af en toe wat vragen en Ilse is altijd bereid om te helpen. Heel fijn zo’n back-up.

Dus wil je een nieuwe website, of pas je je eigen website wat aan? Vraag Ilse. Ze helpt je zeker vooruit, met haar kennis, kunde en geduld!

Bedankt Ilse, voor al je hulp. Zonder jou was ik nog aan het prutsen;-) 

 

Mandy
Styling22

Ilse heeft de websites van stichting Mantelzorgtrefpunt.nl en Kick Advies stevig onderhanden genomen en een nieuw, modern en eigentijds uiterlijk gegeven. Zij heeft daarbij goed geluisterd naar mijn wensen en meegedacht over wat er wel en niet mogelijk is, rekeninghoudend met het kostenplaatje. De websites zijn weer helemaal up to date. Ilse is zeker een aanrader!

 

Agnes Lagerweij

#The Gram

Navigatie 

    Alle genoemde prijzen op de website zijn excl. 21% BTW